De euro blijft momenteel stabiel ondanks het feit dat de overheersende consensus is dat de dollar stevig kan verstevigen. Die is volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas vooral gebaseerd op de stelling dat het monetaire beleid in de US veel sneller zal verkrappen dan in Europa. Als we de commentaren we de centrale banken bekijken lijkt het duidelijk die richting uit te gaan.

Alhoewel het nog steeds heel erg onduidelijk is wanneer het zogenaamde tapering in de VS zal beginnen. Dezelfde consensus gaat nog steeds uit van september dit jaar. Maar gisteren heeft Bernanke nog eens aangegeven dat die datum niet in steen staat geschreven en het afhankelijk is van hoe de economische data de komende weken en maanden binnenkomen.

De euro blijft momenteel stabiel ondanks het feit dat de overheersende consensus is dat de dollar stevig kan verstevigen. Die is volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas vooral gebaseerd op de stelling dat het monetaire beleid in de US veel sneller zal verkrappen dan in Europa. Als we de commentaren we de centrale banken bekijken lijkt het duidelijk die richting uit te gaan. Alhoewel het nog steeds heel erg onduidelijk is wanneer het zogenaamde tapering in de VS zal beginnen. Dezelfde consensus gaat nog steeds uit van september dit jaar. Maar gisteren heeft Bernanke nog eens aangegeven dat die datum niet in steen staat geschreven en het afhankelijk is van hoe de economische data de komende weken en maanden binnenkomen.