Verwacht wordt dat die fabrieksorders voor de tweede maand op rij zullen zijn gestegen, waarmee nogmaals zou worden bevestigd dat Duitsland economisch gezien in Europa het voortouw heeft genomen.

De euro is vanmorgen gestegen tot het hoogste niveau in bijna twee weken, waardoor de kaap van 1,29 dollar in zicht kwam. Die kaap werd zelfs even overschreden.

Mike Jones, currency strategist bij de Bank of New Zealand Ltd. in Wellington, is van mening dat de vrees voor een economische groeivertraging even naar de achtergrond is verdwenen dankzij de publicatie van enkele meevallende macro-economische indicatoren.

Verwacht wordt dat die fabrieksorders voor de tweede maand op rij zullen zijn gestegen, waarmee nogmaals zou worden bevestigd dat Duitsland economisch gezien in Europa het voortouw heeft genomen. De euro is vanmorgen gestegen tot het hoogste niveau in bijna twee weken, waardoor de kaap van 1,29 dollar in zicht kwam. Die kaap werd zelfs even overschreden. Mike Jones, currency strategist bij de Bank of New Zealand Ltd. in Wellington, is van mening dat de vrees voor een economische groeivertraging even naar de achtergrond is verdwenen dankzij de publicatie van enkele meevallende macro-economische indicatoren.