Hierbij dient wel opgemerkt dat er vandaag in de Verenigde Staten vanwege Memorial Day niet gehandeld zal worden op de financiële markten, zodat mogelijk de prijsbewegingen ook op de valutamarkten eerder beperkt gaan blijven.

De verlaging van de kredietrating voor Spanje door Fitch is natuurlijk niet van die aard om de koers van de euro te ondersteunen. Vrijdagavond kostte een euro minder dan 1,2275 dollar.

Wim Thin, valutahandelaar bij Brown Brothers Harriman, is van mening dat de problemen in Zuid-Europa ook in de komende dagen, weken en zelfs maanden op de koers van de euro gaan blijven wegen.

Op 21 mei stond de euro nog op 1,2570 dollar, zodat we afgelopen week een zeer volatiel verloop hebben gekend. Op weekbasis werd de euro 2,40% goedkoper, tijdens de maand mei bedroeg het verlies 7,70%. Het is van april 2000 geleden dat de euro nog zoveel maanden op rij in koers is gedaald.

Hierbij dient wel opgemerkt dat er vandaag in de Verenigde Staten vanwege Memorial Day niet gehandeld zal worden op de financiële markten, zodat mogelijk de prijsbewegingen ook op de valutamarkten eerder beperkt gaan blijven. De verlaging van de kredietrating voor Spanje door Fitch is natuurlijk niet van die aard om de koers van de euro te ondersteunen. Vrijdagavond kostte een euro minder dan 1,2275 dollar. Wim Thin, valutahandelaar bij Brown Brothers Harriman, is van mening dat de problemen in Zuid-Europa ook in de komende dagen, weken en zelfs maanden op de koers van de euro gaan blijven wegen. Op 21 mei stond de euro nog op 1,2570 dollar, zodat we afgelopen week een zeer volatiel verloop hebben gekend. Op weekbasis werd de euro 2,40% goedkoper, tijdens de maand mei bedroeg het verlies 7,70%. Het is van april 2000 geleden dat de euro nog zoveel maanden op rij in koers is gedaald.