Dat betekent dat de situatie in de banksector gestresseerd blijft. De bezorgdheid over de liquiditeit op de markt heeft de euro naar een nieuw dieptepunt tegenover de Zwitserse frank geduwd.

De euro bereikte anderzijds een bodem voor de afgelopen anderhalf jaar tegenover het pond. De beleggers vrezen dat de besparingsmaatregelen die door verschillende overheden werden aangekondigd in combinatie met de nog altijd niet opgeloste problemen bij de banken het fragiel economisch herstel in gevaar kan brengen.

Howard Archer, hoofd Europese economie bij IHS Global Insight, is van mening dat de zwakkere euro het vertrouwen in de bedrijfswereld versterkt. Het consumentenvertrouwen blijft echter extreem laag.

Dat betekent dat de situatie in de banksector gestresseerd blijft. De bezorgdheid over de liquiditeit op de markt heeft de euro naar een nieuw dieptepunt tegenover de Zwitserse frank geduwd. De euro bereikte anderzijds een bodem voor de afgelopen anderhalf jaar tegenover het pond. De beleggers vrezen dat de besparingsmaatregelen die door verschillende overheden werden aangekondigd in combinatie met de nog altijd niet opgeloste problemen bij de banken het fragiel economisch herstel in gevaar kan brengen. Howard Archer, hoofd Europese economie bij IHS Global Insight, is van mening dat de zwakkere euro het vertrouwen in de bedrijfswereld versterkt. Het consumentenvertrouwen blijft echter extreem laag.