Het niveau van dinsdag voor de Libor was het hoogste sinds 3 september 2009. De Libor was maar liefst gedurende 23 dagen op rij gestegen. De stijging van de Libor geeft aan dat de banken nog steeds huiverachtig staan om elkaar geld te lenen.

Christoph Rieger, co-head interest-rate strategie bij Commerzbank AG in Frankfurt, sprak van een te verwachten reactie na de recente stijging. De trend in de Libor is nog steeds stijgend.

De Euribor steeg gisteren anderzijds van 0,835% naar 0,84%. Volgens Rieger zal de Euribor in de komende weken blijven stijgen tot in de buurt van 1%, waar de basisrente van ECB zich situeert.

Het niveau van dinsdag voor de Libor was het hoogste sinds 3 september 2009. De Libor was maar liefst gedurende 23 dagen op rij gestegen. De stijging van de Libor geeft aan dat de banken nog steeds huiverachtig staan om elkaar geld te lenen. Christoph Rieger, co-head interest-rate strategie bij Commerzbank AG in Frankfurt, sprak van een te verwachten reactie na de recente stijging. De trend in de Libor is nog steeds stijgend. De Euribor steeg gisteren anderzijds van 0,835% naar 0,84%. Volgens Rieger zal de Euribor in de komende weken blijven stijgen tot in de buurt van 1%, waar de basisrente van ECB zich situeert.