Het reddingsplan van de Europese Centrale Bank, de Europese Unie en het IMF kan - indien het geactiveerd wordt - meer geld in het systeem pompen. Op een bepaald moment kan dat teveel worden, met inflatie tot gevolg.

Een tweede factor die het goud ondersteunt, is dat de beleggers niet meer geloven in valuta's. James R. Steel, analist edelmetalen bij HSBC verklaarde aan de NYT dat de beleggers liever 'harde activa' zoals goud zien.

Niet alleen in dollars, maar ook in yen, Brits pond en Zwitserse frank bereikte de goudprijs nieuwe recordniveaus. Toch zou de huidige stijgingsfase wel eens op haar laatste benen kunnen lopen.

In de pers verschijnen namelijk advertenties waarin wordt aangeraden om goud te kopen. Meestal volgt op zo'n fase van overdreven aandacht een stevige correctie. Wie tijdig heeft ingestapt, mag volgens Steel gedeeltelijk aan winstnemen denken.

Het reddingsplan van de Europese Centrale Bank, de Europese Unie en het IMF kan - indien het geactiveerd wordt - meer geld in het systeem pompen. Op een bepaald moment kan dat teveel worden, met inflatie tot gevolg. Een tweede factor die het goud ondersteunt, is dat de beleggers niet meer geloven in valuta's. James R. Steel, analist edelmetalen bij HSBC verklaarde aan de NYT dat de beleggers liever 'harde activa' zoals goud zien. Niet alleen in dollars, maar ook in yen, Brits pond en Zwitserse frank bereikte de goudprijs nieuwe recordniveaus. Toch zou de huidige stijgingsfase wel eens op haar laatste benen kunnen lopen. In de pers verschijnen namelijk advertenties waarin wordt aangeraden om goud te kopen. Meestal volgt op zo'n fase van overdreven aandacht een stevige correctie. Wie tijdig heeft ingestapt, mag volgens Steel gedeeltelijk aan winstnemen denken.