Die zou namelijk de economie van het land nieuw leven inblazen. Het ziet er echter naar uit dat Abenomics de beoogde doelstellingen niet heeft bereikt. Na een korte periode van verbeterde macro-economische indicatoren zijn die opnieuw duidelijk verslechterd.

Er was heel wat buitenlands geld naar Japan gevloeid, maar dat geld wordt nu in sneltreinvaart opnieuw teruggetrokken. Het gevolg is dat de Japanse beurs dit jaar een zeer zwakke beurt heeft gemaakt, vanaf het begin van dit jaar heeft de Nikkei zowat 7% van zijn waarde verloren.

Die zou namelijk de economie van het land nieuw leven inblazen. Het ziet er echter naar uit dat Abenomics de beoogde doelstellingen niet heeft bereikt. Na een korte periode van verbeterde macro-economische indicatoren zijn die opnieuw duidelijk verslechterd. Er was heel wat buitenlands geld naar Japan gevloeid, maar dat geld wordt nu in sneltreinvaart opnieuw teruggetrokken. Het gevolg is dat de Japanse beurs dit jaar een zeer zwakke beurt heeft gemaakt, vanaf het begin van dit jaar heeft de Nikkei zowat 7% van zijn waarde verloren.