Italië lijkt onmogelijk in staat om het afgesproken doel wat betreft een begrotingsdeficiet van 1,60% van het BBP te realiseren. Het uiteindelijk deficiet zou flink hoger uitkomen, waarbij het analistenteam van Citigroup uitgaat van een deficiet van 2,40% van het BBP voor dit jaar.

Spanje is ook nog niet uit de problemen

In het geval van Spanje zal dit land volgens Citigroup nog voor het einde van dit jaar om hulp moeten komen vragen. Ook voor

Nouriel Roubini, beter bekend als Dr. Doom, is een kwestie van tijd alvorens de eurozone verlaat. Volgens Roubini geldt trouwens hetzelfde voor Italië.

De hoofdproblemen werden geenszins aangepakt: dat zijn op de eerste plaats het gebrek aan economische concurrentiekracht en het gebrek aan economische groei in de landen van de Europese periferie.

Daarnaast is het de vraag of de noodfondsen over genoeg geld beschikken en of of ECB de noodfondsen zal kunnen financieren.

Italië lijkt onmogelijk in staat om het afgesproken doel wat betreft een begrotingsdeficiet van 1,60% van het BBP te realiseren. Het uiteindelijk deficiet zou flink hoger uitkomen, waarbij het analistenteam van Citigroup uitgaat van een deficiet van 2,40% van het BBP voor dit jaar. Spanje is ook nog niet uit de problemen In het geval van Spanje zal dit land volgens Citigroup nog voor het einde van dit jaar om hulp moeten komen vragen. Ook voor Nouriel Roubini, beter bekend als Dr. Doom, is een kwestie van tijd alvorens de eurozone verlaat. Volgens Roubini geldt trouwens hetzelfde voor Italië. De hoofdproblemen werden geenszins aangepakt: dat zijn op de eerste plaats het gebrek aan economische concurrentiekracht en het gebrek aan economische groei in de landen van de Europese periferie. Daarnaast is het de vraag of de noodfondsen over genoeg geld beschikken en of of ECB de noodfondsen zal kunnen financieren.