Dat verklaarde Dominique Strauss-Kahn, de huidige Managing Director van het Internationaal Monetair Fonds. Strauss-Kahn is van mening dat de EU daar ook effectief in zal slagen.

Volgens Strauss-Kahn moet er iets op tafel komen te liggen dat daadwerkelijk werkt en dat geen lapmiddel meer is. De EU moet ditmaal proactief reageren, waar ze voordien de gebeurtenissen onderging.

Zowel in het geval van Griekenland als Ierland werd slechts een oplossing gezocht wanneer de crisis al volop geëscaleerd was. Dergelijk scenario moet volgens Strauss-Kahn ten alle prijze worden voorkomen.

Dat verklaarde Dominique Strauss-Kahn, de huidige Managing Director van het Internationaal Monetair Fonds. Strauss-Kahn is van mening dat de EU daar ook effectief in zal slagen. Volgens Strauss-Kahn moet er iets op tafel komen te liggen dat daadwerkelijk werkt en dat geen lapmiddel meer is. De EU moet ditmaal proactief reageren, waar ze voordien de gebeurtenissen onderging. Zowel in het geval van Griekenland als Ierland werd slechts een oplossing gezocht wanneer de crisis al volop geëscaleerd was. Dergelijk scenario moet volgens Strauss-Kahn ten alle prijze worden voorkomen.