Ook de mogelijkheid om meer obligaties rechtstreeks op de markten aan te kopen, blijft aanwezig. Mogelijk zal een beslissing over de vergroting van het Europees Stabiliteitsfonds binnen enkele weken genomen worden.

Lagarde suggereerde in dat verband naar de meeting van de Europese raad in maart. Op deze vergadering zou ook beslist kunnen worden om overheidsobligaties aan te kopen op de secundaire markt.

Lagarde beklemtoonde wel dat de vergroting van het Europees Stabiliteitsfonds maar één van de opties is die wordt overwogen. In geval dat het fonds inderdaad wordt uitgebreid, is het nodig dat daar ook een exact bedrag op wordt geplakt. Dat is nodig om de goedkeuring van de verschillende regeringen te krijgen.

Ook de mogelijkheid om meer obligaties rechtstreeks op de markten aan te kopen, blijft aanwezig. Mogelijk zal een beslissing over de vergroting van het Europees Stabiliteitsfonds binnen enkele weken genomen worden. Lagarde suggereerde in dat verband naar de meeting van de Europese raad in maart. Op deze vergadering zou ook beslist kunnen worden om overheidsobligaties aan te kopen op de secundaire markt. Lagarde beklemtoonde wel dat de vergroting van het Europees Stabiliteitsfonds maar één van de opties is die wordt overwogen. In geval dat het fonds inderdaad wordt uitgebreid, is het nodig dat daar ook een exact bedrag op wordt geplakt. Dat is nodig om de goedkeuring van de verschillende regeringen te krijgen.