EU, ECB en IMF kochten namelijk stabiliteit op korte termijn aan de prijs van een ramp op lange termijn. Want in tegenstelling tot wat vaak werd gezegd, was de Cypriotische economie relatief succesvol. Over een periode van vijf jaar kan het BBP nu met 20% gaan dalen.

Diensten maken 80% van die economie uit. De toerismesector zal vanzelfsprekend overleven, de bankensector zal dat niet. Bovendien zal het moeilijk zijn om een andere vorm van economie uit te bouwen zonder de steun van een stevig bankensysteem. De toekomst van het land ziet er met andere woorden inktzwart uit.

EU, ECB en IMF kochten namelijk stabiliteit op korte termijn aan de prijs van een ramp op lange termijn. Want in tegenstelling tot wat vaak werd gezegd, was de Cypriotische economie relatief succesvol. Over een periode van vijf jaar kan het BBP nu met 20% gaan dalen. Diensten maken 80% van die economie uit. De toerismesector zal vanzelfsprekend overleven, de bankensector zal dat niet. Bovendien zal het moeilijk zijn om een andere vorm van economie uit te bouwen zonder de steun van een stevig bankensysteem. De toekomst van het land ziet er met andere woorden inktzwart uit.