Zo zegt 57% al wel eens gehoord te hebben of iets gelezen te hebben over duurzaam of ethisch beleggen. Bij 37% doet dat geen belletje rinkelen en de rest kan het zich niet herinneren.

Van diegenen die op de hoogte zijn van duurzame beleggingsformules, doet ongeveer een derde aan één of andere vorm van duurzaam beleggen, zij het een spaarformule,

beleggingsfonds (het populairst) of microfinanciering. Interessant

is dat dit soort beleggingen tot nu toe meer bij jongere beleggers (jonger dan 35) dan bij oudere beleggers leek aan te slaan. Toch zou dat in de toekomst kunnen veranderen.

Hoewel slechts 7% van de Belgische beleggers aangeeft dat ze nog in 2014 in een ethisch of duurzaam product zullen investeren, laat meer dan de helft (51%) verstaan dat ze dat eventueel zouden kunnen doen in de toekomst.

Deze beleggingsintentie is iets gelijkmatiger gespreid over de verschillende leeftijdscategorieën, wat erop wijst dat ethisch of duurzaam beleggen niet langer alleen de jongeren aanspreekt.

Zo zegt 57% al wel eens gehoord te hebben of iets gelezen te hebben over duurzaam of ethisch beleggen. Bij 37% doet dat geen belletje rinkelen en de rest kan het zich niet herinneren. Van diegenen die op de hoogte zijn van duurzame beleggingsformules, doet ongeveer een derde aan één of andere vorm van duurzaam beleggen, zij het een spaarformule, beleggingsfonds (het populairst) of microfinanciering. Interessant is dat dit soort beleggingen tot nu toe meer bij jongere beleggers (jonger dan 35) dan bij oudere beleggers leek aan te slaan. Toch zou dat in de toekomst kunnen veranderen. Hoewel slechts 7% van de Belgische beleggers aangeeft dat ze nog in 2014 in een ethisch of duurzaam product zullen investeren, laat meer dan de helft (51%) verstaan dat ze dat eventueel zouden kunnen doen in de toekomst. Deze beleggingsintentie is iets gelijkmatiger gespreid over de verschillende leeftijdscategorieën, wat erop wijst dat ethisch of duurzaam beleggen niet langer alleen de jongeren aanspreekt.