Maar voor anderen komt het omdat het hen nog nooit is voorgesteld door hun bankier (23%), ze geen zicht hebben op de beleggingsstrategie van het fonds (29%) of ze gewoonweg geen vertrouwen hebben in het label "ethisch en duurzaam beleggen" (24%).

Door 23% van de beleggers wordt ook enige twijfel geuit over het rendement van een ethische of duurzame belegging.

Amper 7% van de beleggers zegt dat er met ethische fondsen meer rendement te halen valt, terwijl 37% denkt dat het minder is. Bijna een kwart van de respondenten heeft geen idee.

Nochtans is rendement wel degelijk belangrijk. Voor 45% van de beleggers is het voldoende dat ze een rendement vergelijkbaar aan andere beleggingsvormen krijgen om in ethische beleggingen te stappen.

Merkwaardig is dat 29% een hoger rendement wil krijgen om ethisch te gaan beleggen. Dit valt enkel te verklaren indien ethische beleggingen intrinsiek als risicovoller worden gepercipieerd (wat niet noodzakelijk het geval is).

Ongeveer 14% is bereid genoegen te nemen met een lager rendement. Deze mensen zijn vooral te vinden in de groep jonger dan 35 jaar.

Uiteindelijk blijkt dus voor het merendeel van de Belgische beleggers rendement nog altijd centraal te staan, zelfs als het over ethisch of duurzaam beleggen gaat.

Maar voor anderen komt het omdat het hen nog nooit is voorgesteld door hun bankier (23%), ze geen zicht hebben op de beleggingsstrategie van het fonds (29%) of ze gewoonweg geen vertrouwen hebben in het label "ethisch en duurzaam beleggen" (24%). Door 23% van de beleggers wordt ook enige twijfel geuit over het rendement van een ethische of duurzame belegging. Amper 7% van de beleggers zegt dat er met ethische fondsen meer rendement te halen valt, terwijl 37% denkt dat het minder is. Bijna een kwart van de respondenten heeft geen idee. Nochtans is rendement wel degelijk belangrijk. Voor 45% van de beleggers is het voldoende dat ze een rendement vergelijkbaar aan andere beleggingsvormen krijgen om in ethische beleggingen te stappen. Merkwaardig is dat 29% een hoger rendement wil krijgen om ethisch te gaan beleggen. Dit valt enkel te verklaren indien ethische beleggingen intrinsiek als risicovoller worden gepercipieerd (wat niet noodzakelijk het geval is). Ongeveer 14% is bereid genoegen te nemen met een lager rendement. Deze mensen zijn vooral te vinden in de groep jonger dan 35 jaar. Uiteindelijk blijkt dus voor het merendeel van de Belgische beleggers rendement nog altijd centraal te staan, zelfs als het over ethisch of duurzaam beleggen gaat.