De waarschuwing heeft met name te maken met de leverage waarmee deze beleggingsfondsen werken. Daarmee wordt met name verwezen naar de mechanical positive-feedback rebalancing of leverage ETFs (LETF's), die als verzekeringssysteem grote gelijkenis vertoont met de manier waarop portefeuilles in 1987 werden ingedekt.

Volgens de Amerikaanse centrale bank is de invloed van die LETF's vooral voelbaar in periodes van grote volatiliteit op de beurs. De LETF's zullen namelijk reageren op een grote beweging in de beurskoersen op die manier een beweging die zich al inzette versterken.

De waarschuwing heeft met name te maken met de leverage waarmee deze beleggingsfondsen werken. Daarmee wordt met name verwezen naar de mechanical positive-feedback rebalancing of leverage ETFs (LETF's), die als verzekeringssysteem grote gelijkenis vertoont met de manier waarop portefeuilles in 1987 werden ingedekt. Volgens de Amerikaanse centrale bank is de invloed van die LETF's vooral voelbaar in periodes van grote volatiliteit op de beurs. De LETF's zullen namelijk reageren op een grote beweging in de beurskoersen op die manier een beweging die zich al inzette versterken.