Het lidmaatschap van Estland kan misschien verbazing wekken, gezien de problemen waar de eurozone in 2010 mee geconfronteerd werd. Ansip maakt zich daar echter weinig zorgen over.

Riho Unt, chief executive in Estland voor Skandinaviska Enskilda Banken (S.E.B), is van mening dat zijn land zich beter mag voelen binnen de eurozone dan daarbuiten, problemen of geen problemen.

Volgens Unt zal de euro in geen geval worden opgegeven, want in dat geval zou de opgelopen schade voor alle lidstaten van de eurozone onoverzichtelijk zijn.

Voorafgaand aan de invoering van de euro heeft Estland grote besparingen doorgevoerd, die het land rijp hebben gemaakt voor de toetreding.

Het lidmaatschap van Estland kan misschien verbazing wekken, gezien de problemen waar de eurozone in 2010 mee geconfronteerd werd. Ansip maakt zich daar echter weinig zorgen over. Riho Unt, chief executive in Estland voor Skandinaviska Enskilda Banken (S.E.B), is van mening dat zijn land zich beter mag voelen binnen de eurozone dan daarbuiten, problemen of geen problemen. Volgens Unt zal de euro in geen geval worden opgegeven, want in dat geval zou de opgelopen schade voor alle lidstaten van de eurozone onoverzichtelijk zijn. Voorafgaand aan de invoering van de euro heeft Estland grote besparingen doorgevoerd, die het land rijp hebben gemaakt voor de toetreding.