In het fiscale vierde kwartaal zag Estée Lauder de omzet met 9,3% stijgen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, om uit te komen op USD 2,25 miljard.

Hiermee wist het cosmeticaconcern de verwachtingen van de markt te overtreffen: analisten hadden gerekend op een omzet van USD 2,21 miljard.

De aangepaste winst voor rente en belastingen (EBIT) bedroeg USD 97,4 miljoen (+27%). De winst per aandeel (wpa) nam met 42% toe en kwam uit op USD 0,17. Ook dit was een meevaller: analisten hadden een wpa van USD 0,16 becijferd.

Met betrekking tot 2013 verwacht Estée Lauder dat de wpa tussen de USD 2,44 en USD 2,56 zal uitkomen. Hiermee is het bedrijf voorzichtiger dan analisten: in de markt werd tot dusver een consensusprognose van USD 2,57 gehanteerd.

Aangename verrassingen op komst?

Hoewel de prognose van Estée Lauder in eerste instantie teleurstellend lijkt te zijn, dienen de beleggers zich volgens ABN Amro te realiseren dat het management van het bedrijf erom bekend staat conservatieve prognoses af te geven.

In de afgelopen zeven kwartalen werden de aanvankelijke winstverwachtingen uiteindelijk opwaarts bijgesteld door het concern; de analisten van ABN Amro achten het dan ook waarschijnlijk dat Estée Lauder in de loop van het jaar wederom aangename verrassingen voor de markt in petto heeft. Het koopadvies voor het aandeel Estée Lauder blijft van kracht.

In het fiscale vierde kwartaal zag Estée Lauder de omzet met 9,3% stijgen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, om uit te komen op USD 2,25 miljard. Hiermee wist het cosmeticaconcern de verwachtingen van de markt te overtreffen: analisten hadden gerekend op een omzet van USD 2,21 miljard. De aangepaste winst voor rente en belastingen (EBIT) bedroeg USD 97,4 miljoen (+27%). De winst per aandeel (wpa) nam met 42% toe en kwam uit op USD 0,17. Ook dit was een meevaller: analisten hadden een wpa van USD 0,16 becijferd. Met betrekking tot 2013 verwacht Estée Lauder dat de wpa tussen de USD 2,44 en USD 2,56 zal uitkomen. Hiermee is het bedrijf voorzichtiger dan analisten: in de markt werd tot dusver een consensusprognose van USD 2,57 gehanteerd. Aangename verrassingen op komst? Hoewel de prognose van Estée Lauder in eerste instantie teleurstellend lijkt te zijn, dienen de beleggers zich volgens ABN Amro te realiseren dat het management van het bedrijf erom bekend staat conservatieve prognoses af te geven. In de afgelopen zeven kwartalen werden de aanvankelijke winstverwachtingen uiteindelijk opwaarts bijgesteld door het concern; de analisten van ABN Amro achten het dan ook waarschijnlijk dat Estée Lauder in de loop van het jaar wederom aangename verrassingen voor de markt in petto heeft. Het koopadvies voor het aandeel Estée Lauder blijft van kracht.