Voorlopig valt daarvan niets te merken, maar wat gaat de toekomst brengen. Vastgoedspecialist Erik Horrix is van mening dat een correctie zal uitblijven, ondanks de regelmatige paniekerige reacties over een op til zijnde correctie.

Erik Horrix: "De prijzen voor vastgoed gaan blijven stijgen, alle waarschuwingen ten spijt. Ik verwacht prijsstijgingen met 3 tot 5% op jaarbasis, ook in de komende jaren. Er is zeker geen sprake van een terugval in de vraag, wel integendeel. Als gevolg van een alsmaar strengere wetgeving lopen de kosten voor nieuwbouw alsmaar op, zodat er opwaartse druk op de prijzen blijft bestaan. Een factor die niet over het hoofd mag worden gezien, is dat er qua beleggingsinstrumenten weinig alternatieven voorhanden zijn. Een vastgoedbelegging levert gemiddeld gezien 3% en dat zonder veel risico's. Een baksteen blijft namelijk een baksteen, ook al zou de crisis in de komende maanden nog (veel) erger worden. De Belg heeft een baksteen in de maag en dat zal voorlopig zo wel blijven."

Voorlopig valt daarvan niets te merken, maar wat gaat de toekomst brengen. Vastgoedspecialist Erik Horrix is van mening dat een correctie zal uitblijven, ondanks de regelmatige paniekerige reacties over een op til zijnde correctie. Erik Horrix: "De prijzen voor vastgoed gaan blijven stijgen, alle waarschuwingen ten spijt. Ik verwacht prijsstijgingen met 3 tot 5% op jaarbasis, ook in de komende jaren. Er is zeker geen sprake van een terugval in de vraag, wel integendeel. Als gevolg van een alsmaar strengere wetgeving lopen de kosten voor nieuwbouw alsmaar op, zodat er opwaartse druk op de prijzen blijft bestaan. Een factor die niet over het hoofd mag worden gezien, is dat er qua beleggingsinstrumenten weinig alternatieven voorhanden zijn. Een vastgoedbelegging levert gemiddeld gezien 3% en dat zonder veel risico's. Een baksteen blijft namelijk een baksteen, ook al zou de crisis in de komende maanden nog (veel) erger worden. De Belg heeft een baksteen in de maag en dat zal voorlopig zo wel blijven."