De voorthollende voedselprijzen werken intussen sterk ontradend op iedere vorm van stimulerend economisch beleid. De Chinese beurzen herstellen zich echter geleidelijke na de herhaalde rake klappen die ze over de afgelopen maanden dienden te incasseren.

De reden hiervoor is dubbel: de recente gerapporteerde groeicijfers (7,5% op jaarbasis) lagen volgens professor Stefan Duchateau (opvallend) in lijn met de verwachtingen (ook al neemt dit de bezorgdheid over de tweede helft van 2013 en 2014 niet weg).

De voorthollende voedselprijzen werken intussen sterk ontradend op iedere vorm van stimulerend economisch beleid. De Chinese beurzen herstellen zich echter geleidelijke na de herhaalde rake klappen die ze over de afgelopen maanden dienden te incasseren. De reden hiervoor is dubbel: de recente gerapporteerde groeicijfers (7,5% op jaarbasis) lagen volgens professor Stefan Duchateau (opvallend) in lijn met de verwachtingen (ook al neemt dit de bezorgdheid over de tweede helft van 2013 en 2014 niet weg).