Sony- Ericsson verliest marktaandeel, zo merkt SG Private Banking op. Het operationeel verlies zal in het eerste kwartaal 340 à 390 mln EUR bedragen.

De analisten van SG Private Banking verwachten dat de joint-venture dit jaar ca. een derde van de operationele winst van Ericsson zal uitwissen.

De desinvestering van Sony-Ericsson behoort op middellange termijn tot de mogelijkheden. Ericsson geeft geen concrete vooruitzichten voor 2009.

De zwakke evolutie van de Zweedse kroon (sinds begin dit jaar -16% tegenover de euro) geeft zowel de omzet als de winstmarges een duwtje in de rug.

Onderliggend blijft de situatie echter moeilijk. De klanten (o.a. telecomoperatoren) snijden in hun investeringsbudgetten om voldoende vrije kasstromen te genereren. Ericsson beschikt over een sterke balans met een nettokaspositie van ca. 35 mld SEK of ca. 11 SEK per aandeel.

De waardering van het aandeel is correct (K/W '09E 13), aldus SG Private Banking. De analisten van de bank gaan dan ook niet verder dan een houden-advies.

Sony- Ericsson verliest marktaandeel, zo merkt SG Private Banking op. Het operationeel verlies zal in het eerste kwartaal 340 à 390 mln EUR bedragen. De analisten van SG Private Banking verwachten dat de joint-venture dit jaar ca. een derde van de operationele winst van Ericsson zal uitwissen. De desinvestering van Sony-Ericsson behoort op middellange termijn tot de mogelijkheden. Ericsson geeft geen concrete vooruitzichten voor 2009. De zwakke evolutie van de Zweedse kroon (sinds begin dit jaar -16% tegenover de euro) geeft zowel de omzet als de winstmarges een duwtje in de rug. Onderliggend blijft de situatie echter moeilijk. De klanten (o.a. telecomoperatoren) snijden in hun investeringsbudgetten om voldoende vrije kasstromen te genereren. Ericsson beschikt over een sterke balans met een nettokaspositie van ca. 35 mld SEK of ca. 11 SEK per aandeel. De waardering van het aandeel is correct (K/W '09E 13), aldus SG Private Banking. De analisten van de bank gaan dan ook niet verder dan een houden-advies.