"We blijven op tal van fronten vooruitgang boeken. Onze inkomende bestellingen in de eerste helft van 2011 waren goed voor 560 miljoen euro en de leveringen ten bedrage van 490 miljoen euro waren in overeenstemming met de verwachtingen." Dhr. Van Zele zei nog dat alle bedrijfseenheden van Barco in de eerste helft van 2011 een positieve bijdrage leverden aan de EBITDA, terwijl de globale rentabiliteit van het bedrijf bemoedigend steeg met een EBIT-marge van 7,1 % in vergelijking met 3 % in de eerste helft van 2010."

Hoewel het succes van Barco nog altijd in grote mate gedragen

wordt door het momentum in de Entertainment en Healthcare divisies, verwacht Van Zele dat ook de divisies Control Rooms & Simulation en Defense & Aerospace aan momentum zullen winnen en forse vooruitgang zullen boeken om hun corporate doelstellingen te realiseren. Ook de ventures leverden een positieve bijdrage aan de EBITDA .

Van Zele voegde daar nog aan toe dat de voorraden nog altijd ongewoon hoog waren in afwachting van potentiële componenttekorten in de nasleep van de aardbeving in Japan en de sterke vraag naar digitale cinema projectoren en op LED gebaseerde control room cubes. Hij besloot dat de voorraden tegen het einde van het kalenderjaar opnieuw op normale niveaus gebracht zullen worden.

"We blijven op tal van fronten vooruitgang boeken. Onze inkomende bestellingen in de eerste helft van 2011 waren goed voor 560 miljoen euro en de leveringen ten bedrage van 490 miljoen euro waren in overeenstemming met de verwachtingen." Dhr. Van Zele zei nog dat alle bedrijfseenheden van Barco in de eerste helft van 2011 een positieve bijdrage leverden aan de EBITDA, terwijl de globale rentabiliteit van het bedrijf bemoedigend steeg met een EBIT-marge van 7,1 % in vergelijking met 3 % in de eerste helft van 2010." Hoewel het succes van Barco nog altijd in grote mate gedragen wordt door het momentum in de Entertainment en Healthcare divisies, verwacht Van Zele dat ook de divisies Control Rooms & Simulation en Defense & Aerospace aan momentum zullen winnen en forse vooruitgang zullen boeken om hun corporate doelstellingen te realiseren. Ook de ventures leverden een positieve bijdrage aan de EBITDA . Van Zele voegde daar nog aan toe dat de voorraden nog altijd ongewoon hoog waren in afwachting van potentiële componenttekorten in de nasleep van de aardbeving in Japan en de sterke vraag naar digitale cinema projectoren en op LED gebaseerde control room cubes. Hij besloot dat de voorraden tegen het einde van het kalenderjaar opnieuw op normale niveaus gebracht zullen worden.