Eric Chaney van AXA Investment Managers verdedigt dit scenario.

Chaney: "Er is inderdaad voldoende bewijs voorhanden dat de deflatie tijdens de zomer meer voet aan de grond heeft gekregen. Een double dip recessie in de Verenigde Staten zou het deflatiescenario meer voedsel geven."

Het meest waarschijnlijke scenario is echter dat van een cyclus van trage economische groei in de Verenigde Staten, of ongeveer het omgekeerde van de kunstmatige met schulden gefinancierde groei in het afgelopen decennium. Chaney: "Zodra de financiële markten een duidelijker beeld krijgen van de economie, wat nog heel wat maanden kan duren, zou de huidige deflatiedreiging vervangen kunnen worden door inflatiedreiging. In de tussenliggende periode kunnen we alleen maar met volle teugen genieten van de rally in de obligatiekoersen."

Eric Chaney van AXA Investment Managers verdedigt dit scenario. Chaney: "Er is inderdaad voldoende bewijs voorhanden dat de deflatie tijdens de zomer meer voet aan de grond heeft gekregen. Een double dip recessie in de Verenigde Staten zou het deflatiescenario meer voedsel geven." Het meest waarschijnlijke scenario is echter dat van een cyclus van trage economische groei in de Verenigde Staten, of ongeveer het omgekeerde van de kunstmatige met schulden gefinancierde groei in het afgelopen decennium. Chaney: "Zodra de financiële markten een duidelijker beeld krijgen van de economie, wat nog heel wat maanden kan duren, zou de huidige deflatiedreiging vervangen kunnen worden door inflatiedreiging. In de tussenliggende periode kunnen we alleen maar met volle teugen genieten van de rally in de obligatiekoersen."