De zwaar getroffen economie van de Europese periferie lijkt aan de beterhand, hoewel het nog te vroeg is om al victorie te kraaien. Toch zijn er onmiskenbaar positieve signalen die moeilijk miskend kunnen worden. Vooral de verbetering van de lopende rekening valt op.

Zowel Griekenland als Ierland, Portugal en Spanje konden eind vorig jaar een surplus op de lopende rekening melden. Steeds meer analisten zijn er daarom van overtuigd dat het ergste van de crisis achter de rug is, wat natuurlijk niet betekent dat er geen lijken meer uit de kast kunnen vallen.

De zwaar getroffen economie van de Europese periferie lijkt aan de beterhand, hoewel het nog te vroeg is om al victorie te kraaien. Toch zijn er onmiskenbaar positieve signalen die moeilijk miskend kunnen worden. Vooral de verbetering van de lopende rekening valt op. Zowel Griekenland als Ierland, Portugal en Spanje konden eind vorig jaar een surplus op de lopende rekening melden. Steeds meer analisten zijn er daarom van overtuigd dat het ergste van de crisis achter de rug is, wat natuurlijk niet betekent dat er geen lijken meer uit de kast kunnen vallen.