De fondsbeheerder waarschuwt dat de financiële markten nog altijd niet verdisconteren wat zich werkelijk in China afspeelt. Daarnaast kan ook van een verdere verzwakking van de koers van de yen een deflatoir effect uitgaan. Ook het krimpen van het deficiet op de lopende rekening als gevolg van de gestegen productie van schaalolie en -aardgas werkt volgens Bass op termijn deflatoir.

Het cruciaal moment zal echter aanbreken wanneer de Amerikaanse werkloosheid zal terugvallen tot onder 6%, wat naar de verwachting van Bass in juli zal gebeuren. De ergste nachtmerrie van de Amerikanen kan dan bewaarheid worden, want de terugkeer naar een monetaire politiek inclusief hogere rentevoeten zullen de Amerikaanse economie een nekslag geven.

De fondsbeheerder waarschuwt dat de financiële markten nog altijd niet verdisconteren wat zich werkelijk in China afspeelt. Daarnaast kan ook van een verdere verzwakking van de koers van de yen een deflatoir effect uitgaan. Ook het krimpen van het deficiet op de lopende rekening als gevolg van de gestegen productie van schaalolie en -aardgas werkt volgens Bass op termijn deflatoir. Het cruciaal moment zal echter aanbreken wanneer de Amerikaanse werkloosheid zal terugvallen tot onder 6%, wat naar de verwachting van Bass in juli zal gebeuren. De ergste nachtmerrie van de Amerikanen kan dan bewaarheid worden, want de terugkeer naar een monetaire politiek inclusief hogere rentevoeten zullen de Amerikaanse economie een nekslag geven.