Dat is alleszins de mening van Antoine van Agtmael, chairman en chef investment officer of Emerging Markets Management LLC. De economie zal in de komende drie kwartalen waarschijnlijk wel vertragen, maar in het scenario van een double-dip recessie gelooft van Agtmael niet.

De emerging markets hebben volgens hem al het moeilijkste punt van het jaar achter de rug, de geïndustrialiseerde wereld zal nu volgen.

De MSCI Emerging Markets Index is sinds 16 maart met 8,70% gedaald, zodat veel slecht nieuws nu al in de koers verrekend zit.

Anderzijds zal het aftoppen van de groei van de wereldeconomie en het uitdeinend effect van de Europese schuldencrisis het groeipotentieel afkomen.

China zal echtern niet noemenswaardig door die schuldencrisis worden beïnvloed, dit wegens het feit dat de Chinese economie te groot is en de thuismarkt te belangrijk.

Van Agtmael verwacht dat de beurzen van de kleinere groeimarkten in Zuid-Oost Azië, Afrika en het Midden-Oosten beter zullen presteren dan die van Brazilië, Rusland, India en China.

Dat is alleszins de mening van Antoine van Agtmael, chairman en chef investment officer of Emerging Markets Management LLC. De economie zal in de komende drie kwartalen waarschijnlijk wel vertragen, maar in het scenario van een double-dip recessie gelooft van Agtmael niet. De emerging markets hebben volgens hem al het moeilijkste punt van het jaar achter de rug, de geïndustrialiseerde wereld zal nu volgen. De MSCI Emerging Markets Index is sinds 16 maart met 8,70% gedaald, zodat veel slecht nieuws nu al in de koers verrekend zit. Anderzijds zal het aftoppen van de groei van de wereldeconomie en het uitdeinend effect van de Europese schuldencrisis het groeipotentieel afkomen. China zal echtern niet noemenswaardig door die schuldencrisis worden beïnvloed, dit wegens het feit dat de Chinese economie te groot is en de thuismarkt te belangrijk. Van Agtmael verwacht dat de beurzen van de kleinere groeimarkten in Zuid-Oost Azië, Afrika en het Midden-Oosten beter zullen presteren dan die van Brazilië, Rusland, India en China.