Andrew Kenningham van Capital Economics is van mening de periode van sterke druk wat betreft het afbouw van schulden en tekorten in de post-Financial Crisis era. Het belangrijkste bezwaar tegen het rigoureus aansnoeren van de buikriem is namelijk dat deze strategie economische groei vrijwel tot stilstand doet komen.

Kennigham is van mening dat we het ergste wat besparingen betreft hebben gehad. Het gevolg daarvan zal zijn dat we volgend jaar een versnelling van de wereldwijde economische groei mogen verwachten. Hoe het nu verder moet met de besparingen, is veel minder duidelijk.

Andrew Kenningham van Capital Economics is van mening de periode van sterke druk wat betreft het afbouw van schulden en tekorten in de post-Financial Crisis era. Het belangrijkste bezwaar tegen het rigoureus aansnoeren van de buikriem is namelijk dat deze strategie economische groei vrijwel tot stilstand doet komen. Kennigham is van mening dat we het ergste wat besparingen betreft hebben gehad. Het gevolg daarvan zal zijn dat we volgend jaar een versnelling van de wereldwijde economische groei mogen verwachten. Hoe het nu verder moet met de besparingen, is veel minder duidelijk.