Hendry praatte toen naar eigen zeggen over de reële economie, Stiglitz over een fictieve.

De prestaties van zijn fonds Eclectica mogen gezien zijn. Over 2011 werd een rendement van 12,10% gerealiseerd, dit jaar bedraagt het rendement tot dusver 3%.

Sinds de oprichting van het fonds in 2002 realiseerde hij een gemiddeld rendement van bijna 10%. Hendry blijkt het best te presteren tijdens berenmarkten.

Geen contact met analisten of banken

Hendry staat bekend om zijn eigenzinnige visie op de markt, hij leest geen rapporten van banken en brokers en heeft ook geen contact met analisten.

Naar zijn mening zijn de financiële nog maar enkele jaren verwijderd van een crash die haar gelijke in de geschiedenis niet heeft gekend.

De situatie waaraan we ons mogen verwachten zou nog het best vergelijkbaar zijn die in de jaren 30, toen de wereld de periode van de Grote Depressie beleefde.

Het goede nieuws is volgens Hendry dat zich dan beleggingskansen gaan aanbieden zoals we die maar eenmaal in ons leven krijgen.

Hendry praatte toen naar eigen zeggen over de reële economie, Stiglitz over een fictieve. De prestaties van zijn fonds Eclectica mogen gezien zijn. Over 2011 werd een rendement van 12,10% gerealiseerd, dit jaar bedraagt het rendement tot dusver 3%. Sinds de oprichting van het fonds in 2002 realiseerde hij een gemiddeld rendement van bijna 10%. Hendry blijkt het best te presteren tijdens berenmarkten. Geen contact met analisten of banken Hendry staat bekend om zijn eigenzinnige visie op de markt, hij leest geen rapporten van banken en brokers en heeft ook geen contact met analisten. Naar zijn mening zijn de financiële nog maar enkele jaren verwijderd van een crash die haar gelijke in de geschiedenis niet heeft gekend. De situatie waaraan we ons mogen verwachten zou nog het best vergelijkbaar zijn die in de jaren 30, toen de wereld de periode van de Grote Depressie beleefde. Het goede nieuws is volgens Hendry dat zich dan beleggingskansen gaan aanbieden zoals we die maar eenmaal in ons leven krijgen.