Het is echter te voorbarig om de Griekse smeekbeden met één simpele beweging van de tafel te vegen. Als Griekenland door de knieën gaat, kan dit andere landen (en niet op de laatste plaats Duitsland) in de problemen brengen.

Er lijkt in Europa dus weer een vlees noch vis oplossing in de maak die er alleen op gericht is om nog maar eens tijd te winnen.

De Europese beurzen bevonden zich het grootste deel van de dag in het rood, maar konden uiteindelijk toch met bescheiden winsten uitpakken.

Bekaert was een opvallende daler op de Brusselse beurs, verschillende analisten wezen er op dat de markt voor bandenkoord uitzonderlijk zwak blijft.

Lagere omzet en resultaten bij Punch International

Punch International maakte vandaag zijn resultaten over het eerste halfjaar 2012 bekend. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar is de omzet met 14% gedaald tot 57 mio EUR.

In lijn met voorgaande jaren waarin een DRUPA plaatsvond blijft bij Xeikon de machineverkoop over het eerste halfjaar 2012 achter ten opzichte van het eerste halfjaar 2011.

Het bedrijfsresultaat op 30 juni 2012 bedraagt 6,3 mio EUR tegenover 8,3 mio EUR op 30 juni 2011. Het nettoresultaat komt uit op 5,7 mio EUR.

Op geconsolideerde basis zijn de financiële schulden met 5,3 mio EUR afgebouwd. Over het eerste halfjaar 2012 bedraagt de REBITDA op vergelijkbare basis 10 mio EUR tegenover 14,3 mio EUR vorig jaar (-30%).

Het is echter te voorbarig om de Griekse smeekbeden met één simpele beweging van de tafel te vegen. Als Griekenland door de knieën gaat, kan dit andere landen (en niet op de laatste plaats Duitsland) in de problemen brengen. Er lijkt in Europa dus weer een vlees noch vis oplossing in de maak die er alleen op gericht is om nog maar eens tijd te winnen. De Europese beurzen bevonden zich het grootste deel van de dag in het rood, maar konden uiteindelijk toch met bescheiden winsten uitpakken. Bekaert was een opvallende daler op de Brusselse beurs, verschillende analisten wezen er op dat de markt voor bandenkoord uitzonderlijk zwak blijft. Lagere omzet en resultaten bij Punch International Punch International maakte vandaag zijn resultaten over het eerste halfjaar 2012 bekend. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar is de omzet met 14% gedaald tot 57 mio EUR. In lijn met voorgaande jaren waarin een DRUPA plaatsvond blijft bij Xeikon de machineverkoop over het eerste halfjaar 2012 achter ten opzichte van het eerste halfjaar 2011. Het bedrijfsresultaat op 30 juni 2012 bedraagt 6,3 mio EUR tegenover 8,3 mio EUR op 30 juni 2011. Het nettoresultaat komt uit op 5,7 mio EUR. Op geconsolideerde basis zijn de financiële schulden met 5,3 mio EUR afgebouwd. Over het eerste halfjaar 2012 bedraagt de REBITDA op vergelijkbare basis 10 mio EUR tegenover 14,3 mio EUR vorig jaar (-30%).