Dat is alleszins de mening van Jonathan Golub, Chief U.S. Equity Strategist bij UBS. Golub waarschuwt dat de beurskoersen zich recent goed hebben gedragen, maar dat alle goed nieuws nu ook wel verrekend zit in die koersen. Het minste slechte nieuws kan volstaan om het boeltje te doen ontploffen, zeg maar de koersen flink te doen dalen.

De bovenzijde is al voldoende afgetast, nu blijft er in de visie van Golub alleen maar neerwaarts potentieel over. Alles draait momenteel over een mogelijke deal over de fiscale klip in de Verenigde Staten die al dan niet wordt bereikt. Geen van beide scenario's is echter goed voor de beurzen.

Zaken kunnen alleen maar slechter gaan

Dat er uiteindelijk een oplossing zal worden bereikt, zit al ruimschoots in de beurskoersen verrekend. Daarbij moet opgemerkt dat ook het sentiment op de Europese beurzen hoofdzakelijk werd bepaald door de hoop op een gunstige afloop van de onderhandelingen omtrent die klip. Europa zal de dans niet ontsnappen wanneer Wall Street door de knieën gaat.

Komt er geen deal, dan ligt het scenario voor de hand. De beleggers, totaal verrast door het uitblijven van een oplossing, zullen de aandelen in bezit massaal dumpen. Golub ziet momenteel dus geen enkele reden om aandelen te kopen vermits de dingen alleen maar slechter kunnen gaan.

Dat is alleszins de mening van Jonathan Golub, Chief U.S. Equity Strategist bij UBS. Golub waarschuwt dat de beurskoersen zich recent goed hebben gedragen, maar dat alle goed nieuws nu ook wel verrekend zit in die koersen. Het minste slechte nieuws kan volstaan om het boeltje te doen ontploffen, zeg maar de koersen flink te doen dalen. De bovenzijde is al voldoende afgetast, nu blijft er in de visie van Golub alleen maar neerwaarts potentieel over. Alles draait momenteel over een mogelijke deal over de fiscale klip in de Verenigde Staten die al dan niet wordt bereikt. Geen van beide scenario's is echter goed voor de beurzen. Zaken kunnen alleen maar slechter gaan Dat er uiteindelijk een oplossing zal worden bereikt, zit al ruimschoots in de beurskoersen verrekend. Daarbij moet opgemerkt dat ook het sentiment op de Europese beurzen hoofdzakelijk werd bepaald door de hoop op een gunstige afloop van de onderhandelingen omtrent die klip. Europa zal de dans niet ontsnappen wanneer Wall Street door de knieën gaat. Komt er geen deal, dan ligt het scenario voor de hand. De beleggers, totaal verrast door het uitblijven van een oplossing, zullen de aandelen in bezit massaal dumpen. Golub ziet momenteel dus geen enkele reden om aandelen te kopen vermits de dingen alleen maar slechter kunnen gaan.