In ieder geval lijkt het tijdpunt van de monetaire experimenten door de centrale banken ten einde. De financiële wereld wordt nu geconfronteerd met de gevolgen van die experimenten. Sommige economen sluiten nu een depressiescenario niet uit, waarbij de crisis zich vanuit de groeilanden naar de rest van de wereld zal verspreiden.

Er kunnen vreemde zaken gebeuren in dit depressiescenario. Sommige landen kunnen naar de rand van het bankroet worden geduwd, met alle gevolgen van dien. Uiteindelijk kunnen we, naar het voorstel van het IMF, in een scenario belanden waarin ons spaargeld wordt aangeslagen.

In ieder geval lijkt het tijdpunt van de monetaire experimenten door de centrale banken ten einde. De financiële wereld wordt nu geconfronteerd met de gevolgen van die experimenten. Sommige economen sluiten nu een depressiescenario niet uit, waarbij de crisis zich vanuit de groeilanden naar de rest van de wereld zal verspreiden. Er kunnen vreemde zaken gebeuren in dit depressiescenario. Sommige landen kunnen naar de rand van het bankroet worden geduwd, met alle gevolgen van dien. Uiteindelijk kunnen we, naar het voorstel van het IMF, in een scenario belanden waarin ons spaargeld wordt aangeslagen.