Zowel de yen als de euro zijn in koers gestegen tegenover de dollar. Blijkbaar geloven de financiële markten dat de agressieve verruimende monetaire politiek in zowel Europa als Japan zal afgezwakt worden. Voorlopig slaagde het goud er echter niet in om te profiteren van de zwakkere dollar.

De inflatie blijft namelijk voorlopig onder controle, maar Axel Merk van Merk Investments gelooft dat daar vroeg of laat verandering in zal komen. De huidige problemen kunnen volgens Merk alleen opgelost worden door meer inflatie toe te laten. Tegen die achtergrond biedt goud opnieuw een goede bescherming.

Zowel de yen als de euro zijn in koers gestegen tegenover de dollar. Blijkbaar geloven de financiële markten dat de agressieve verruimende monetaire politiek in zowel Europa als Japan zal afgezwakt worden. Voorlopig slaagde het goud er echter niet in om te profiteren van de zwakkere dollar. De inflatie blijft namelijk voorlopig onder controle, maar Axel Merk van Merk Investments gelooft dat daar vroeg of laat verandering in zal komen. De huidige problemen kunnen volgens Merk alleen opgelost worden door meer inflatie toe te laten. Tegen die achtergrond biedt goud opnieuw een goede bescherming.