Dat zou met name het geval zijn wanneer het failliet van de Amerikaanse monetaire politiek zou blijken. In Japan is al duidelijk dat Abenomics aan het mislukken is en hetzelfde lot staat de monetaire politiek van de Amerikaanse centrale bank te wachten.

Die is haar doel namelijk volledig voorbijgeschoten. Janet Yellen zal nog meer geld drukken dan haar voorganger Ben Bernanke heeft gedaan, die op zijn beurt meer geld heeft gedrukt dan diens voorganger Alan Greenspan. Er is volgens Schiff maar één veilige vluchtheuvel overgebleven en dat is goud.

Dat zou met name het geval zijn wanneer het failliet van de Amerikaanse monetaire politiek zou blijken. In Japan is al duidelijk dat Abenomics aan het mislukken is en hetzelfde lot staat de monetaire politiek van de Amerikaanse centrale bank te wachten. Die is haar doel namelijk volledig voorbijgeschoten. Janet Yellen zal nog meer geld drukken dan haar voorganger Ben Bernanke heeft gedaan, die op zijn beurt meer geld heeft gedrukt dan diens voorganger Alan Greenspan. Er is volgens Schiff maar één veilige vluchtheuvel overgebleven en dat is goud.