Binnen Europa zou namelijk het besef zijn gegroeid dat er maar één uitweg uit de crisis is en dat is het aanslaan van het spaargeld van 500 miljoen Europese burgers. In die zin zou Cyprus inderdaad een 'template' (blauwdruk) zijn geweest, zoals Jeroen Dijsselbloem het uitdrukte.

Het aangeslagen Europees spaargeld kan gebruikt worden als economische stimulans, zo wordt binnen Europa overwogen. De spaarders zouden met andere woorden een goedkope lening toestaan aan de overheden, ze zouden hun geld nadien mondjesmaat en waarschijnlijk slechts gedeeltelijk terugbetaald krijgen.

Binnen Europa zou namelijk het besef zijn gegroeid dat er maar één uitweg uit de crisis is en dat is het aanslaan van het spaargeld van 500 miljoen Europese burgers. In die zin zou Cyprus inderdaad een 'template' (blauwdruk) zijn geweest, zoals Jeroen Dijsselbloem het uitdrukte. Het aangeslagen Europees spaargeld kan gebruikt worden als economische stimulans, zo wordt binnen Europa overwogen. De spaarders zouden met andere woorden een goedkope lening toestaan aan de overheden, ze zouden hun geld nadien mondjesmaat en waarschijnlijk slechts gedeeltelijk terugbetaald krijgen.