Er is echter een nieuwe massale koper van goud opgedoken en dat is Irak. De Iraakse centrale bank kocht in maart tot dusver 36 ton goud. Die aankoop had een duidelijke bedoeling, namelijk de koers van de Iraakse dinar te helpen stabiliseren ten opzichte van de dollar.

De Iraakse goudaankopen in de maand maart alleen al overtrof die van de meeste grote industriële landen in 2013 als geheel. Door de nieuwe aankopen heeft de Iraakse centrale bank haar goudvoorraden verdubbeld. Die bedragen echter nog maar steeds 5% van de totale reserves, zodat nieuwe aankopen verwacht mogen worden.

Er is echter een nieuwe massale koper van goud opgedoken en dat is Irak. De Iraakse centrale bank kocht in maart tot dusver 36 ton goud. Die aankoop had een duidelijke bedoeling, namelijk de koers van de Iraakse dinar te helpen stabiliseren ten opzichte van de dollar. De Iraakse goudaankopen in de maand maart alleen al overtrof die van de meeste grote industriële landen in 2013 als geheel. Door de nieuwe aankopen heeft de Iraakse centrale bank haar goudvoorraden verdubbeld. Die bedragen echter nog maar steeds 5% van de totale reserves, zodat nieuwe aankopen verwacht mogen worden.