En hoewel veel brokers nog steeds te optimistisch zijn over de winstgroei in 2013 (we verwachten slechts een paar procent groei), zijn de over het algemeen positieve prognoses voor deze vermogenssoorten dus wel begrijpelijk.

Desalniettemin blijven er belangrijke risicofactoren:

- De angst voor beleidsfouten door centrale banken is weliswaar afgenomen, maar datzelfde kan (nog) niet worden gezegd over het beleid van de regeringen. Zo kan de discussie over de begrotingsafgrond in de VS nog steeds volatiliteit veroorzaken, en dat geldt bijvoorbeeld ook voor de verkiezingen in Italië en Duitsland volgend jaar.

- Hoewel Ad van Tiggelen nu een opleving van de economische cyclus in de VS en Azië ziet, is het nog steeds twijfelachtig of dit méér zal blijken te zijn dan een van die uitslagen van de zesmaandelijkse 'slinger'.

-Als hij de stabielere beleidsomgeving in aanmerking neemt, denkt hij dat de kans dat de huidige opleving van de wereldeconomie langer duurt dan de vorige iets groter is geworden. Maar zelfs dan kunnen beleggers in aandelen maar beter niet hopen dat er binnenkort een substantieel economisch herstel optreedt, want daarmee zou de vrees ontstaan dat er in 2014 een einde komt aan het soepele monetaire beleid.

Die vrees zou het positieve effect van hogere bedrijfswinsten waarschijnlijk teniet doen. In de huidige door liquiditeit gedreven omgeving voor riskante vermogenstitels hebben aandelen het grootste potentieel voor een redelijk rendement in 2013 als de wereldeconomie rustig voortstrompelt, zonder grote verstoringen. Saai is soms zo gek nog niet, aldus Van Tiggelen.

En hoewel veel brokers nog steeds te optimistisch zijn over de winstgroei in 2013 (we verwachten slechts een paar procent groei), zijn de over het algemeen positieve prognoses voor deze vermogenssoorten dus wel begrijpelijk. Desalniettemin blijven er belangrijke risicofactoren: - De angst voor beleidsfouten door centrale banken is weliswaar afgenomen, maar datzelfde kan (nog) niet worden gezegd over het beleid van de regeringen. Zo kan de discussie over de begrotingsafgrond in de VS nog steeds volatiliteit veroorzaken, en dat geldt bijvoorbeeld ook voor de verkiezingen in Italië en Duitsland volgend jaar. - Hoewel Ad van Tiggelen nu een opleving van de economische cyclus in de VS en Azië ziet, is het nog steeds twijfelachtig of dit méér zal blijken te zijn dan een van die uitslagen van de zesmaandelijkse 'slinger'. -Als hij de stabielere beleidsomgeving in aanmerking neemt, denkt hij dat de kans dat de huidige opleving van de wereldeconomie langer duurt dan de vorige iets groter is geworden. Maar zelfs dan kunnen beleggers in aandelen maar beter niet hopen dat er binnenkort een substantieel economisch herstel optreedt, want daarmee zou de vrees ontstaan dat er in 2014 een einde komt aan het soepele monetaire beleid. Die vrees zou het positieve effect van hogere bedrijfswinsten waarschijnlijk teniet doen. In de huidige door liquiditeit gedreven omgeving voor riskante vermogenstitels hebben aandelen het grootste potentieel voor een redelijk rendement in 2013 als de wereldeconomie rustig voortstrompelt, zonder grote verstoringen. Saai is soms zo gek nog niet, aldus Van Tiggelen.