Er gebeuren steeds vreemdere dingen op de goudmarkt

28/05/14 om 07:06 - Bijgewerkt om 07:06

Bron: Moneytalk

Er gebeuren steeds vreemdere dingen op de goudmarkt. Maandag werd in de Verenigde Staten Memorial Day gevierd en werd er op de COMEX dus niet gehandeld. De benchmarkt goudfuture sloot afgelopen vrijdag op 1292 dollar per troy ounce, maar maandag sloegen alle stoppen door.

De spot goudprijs steeg in één vloeiende beweging door tot 1312 dollar om vervolgens weer terug te vallen richting 1275 dollar. Het spreekt voor zichzelf dat dit soort bewegingen bezwaarlijk gezond kan genoemd worden. Uiteraard mag de geringe liquiditeit als verzachtende factor ingeroepen worden.

Maar blijkbaar was er iemand toch tuk op om fysiek goud te pakken te krijgen, want de prijs ging weer stijgen. Het goud brak door alle belangrijke gemiddeldes, iets wat volgens Morgan Stanley nog nooit voordien was gebeurd. Onmiddellijk stelde een mysterieuze kracht opnieuw orde op zaken. Wat er in feite is gebeurd, blijft vooralsnog een raadsel.

Gisteren liep het echter weer volledig fout, met veel kracht viel de goudprijs door de steun op 1280 dollar. Een grote verkooporder gaf het goud de genadeslag.