De spot goudprijs steeg in één vloeiende beweging door tot 1312 dollar om vervolgens weer terug te vallen richting 1275 dollar. Het spreekt voor zichzelf dat dit soort bewegingen bezwaarlijk gezond kan genoemd worden. Uiteraard mag de geringe liquiditeit als verzachtende factor ingeroepen worden.

Maar blijkbaar was er iemand toch tuk op om fysiek goud te pakken te krijgen, want de prijs ging weer stijgen. Het goud brak door alle belangrijke gemiddeldes, iets wat volgens Morgan Stanley nog nooit voordien was gebeurd. Onmiddellijk stelde een mysterieuze kracht opnieuw orde op zaken. Wat er in feite is gebeurd, blijft vooralsnog een raadsel.

Gisteren liep het echter weer volledig fout, met veel kracht viel de goudprijs door de steun op 1280 dollar. Een grote verkooporder gaf het goud de genadeslag.

De spot goudprijs steeg in één vloeiende beweging door tot 1312 dollar om vervolgens weer terug te vallen richting 1275 dollar. Het spreekt voor zichzelf dat dit soort bewegingen bezwaarlijk gezond kan genoemd worden. Uiteraard mag de geringe liquiditeit als verzachtende factor ingeroepen worden. Maar blijkbaar was er iemand toch tuk op om fysiek goud te pakken te krijgen, want de prijs ging weer stijgen. Het goud brak door alle belangrijke gemiddeldes, iets wat volgens Morgan Stanley nog nooit voordien was gebeurd. Onmiddellijk stelde een mysterieuze kracht opnieuw orde op zaken. Wat er in feite is gebeurd, blijft vooralsnog een raadsel. Gisteren liep het echter weer volledig fout, met veel kracht viel de goudprijs door de steun op 1280 dollar. Een grote verkooporder gaf het goud de genadeslag.