De BEL 20 kon anderzijds nipt boven de nullijn afsluiten. Er waren toch een paar opvallende bewegers, waarbij we op de eerste plaats aan KBC denken.

Daarnaast maakte ook Bekaert weer eens een goede beurt. Aan de start van het BEL 20-peleton bengelde Delhaize dat ruim anderhalf procent moest inleveren.

De problemen rond de euro hebben de enthousiasme om toe te treden tot de eurozone doen afnemen. Landen als Bulgarije, Tsjechië, Hongarije en Litauen hanteren niet langer een streefdatum om de euro in te voeren.

Letland en Roemenië lijken wel nog steeds bereid om de euro te omarmen. Bulgarije heeft de toetredingsplannen echter voorlopig in de ijskast gezet.

Europese groeicijfers ongewijzigd

De Europese Centrale Bank besliste dan toch om obligaties in te kopen met volgens Royal Bank of Scotland als doel de langetermijnrente van de perifere landen te doen dalen en op die manier de eurocrisis te bezweren.

Eurostat hield het groeicijfer van het tweede kwartaal ongewijzigd op -0,2 procent. Opmerkelijk is wel dat de inflatie in de eurozone vorige maand voor het eerst sinds september 2011 terug toenam.

Op de grondstoffenmarkten profiteerden met name de basismetalen van de goedkopere dollar, die opnieuw 1,9 procent

verloor tegenover de euro.

De BEL 20 kon anderzijds nipt boven de nullijn afsluiten. Er waren toch een paar opvallende bewegers, waarbij we op de eerste plaats aan KBC denken. Daarnaast maakte ook Bekaert weer eens een goede beurt. Aan de start van het BEL 20-peleton bengelde Delhaize dat ruim anderhalf procent moest inleveren. De problemen rond de euro hebben de enthousiasme om toe te treden tot de eurozone doen afnemen. Landen als Bulgarije, Tsjechië, Hongarije en Litauen hanteren niet langer een streefdatum om de euro in te voeren. Letland en Roemenië lijken wel nog steeds bereid om de euro te omarmen. Bulgarije heeft de toetredingsplannen echter voorlopig in de ijskast gezet. Europese groeicijfers ongewijzigd De Europese Centrale Bank besliste dan toch om obligaties in te kopen met volgens Royal Bank of Scotland als doel de langetermijnrente van de perifere landen te doen dalen en op die manier de eurocrisis te bezweren. Eurostat hield het groeicijfer van het tweede kwartaal ongewijzigd op -0,2 procent. Opmerkelijk is wel dat de inflatie in de eurozone vorige maand voor het eerst sinds september 2011 terug toenam. Op de grondstoffenmarkten profiteerden met name de basismetalen van de goedkopere dollar, die opnieuw 1,9 procent verloor tegenover de euro.