Laurence Kotlikoff, economieprofessor aan de Boston University wijst in dat verband naar het tekort op de Amerikaanse begroting, dat volgens het Congressional Budget Office (CBO) dit jaar 1300 miljard dollar zal bedragen.

Dat is minder dan wat in maart was voorspeld en ook minder dan het record van vorig jaar dat 1410 miljard dollar bedroeg. Als gevolg van het tekort bedraagt de schuldenberg van de VS nu meer dan 13300 miljard dollar.

De situatie is volgens Kotlikoff echter nog veel slechter, de officiële cijfers vertellen maar een deel van de waarheid. Het echte deficiet - inclusief andere zaken met betrekking tot onder andere Medicare, Medicaid, Social Security en het defensiebudget bedraagt 202000 miljard dollar, of 15x het officiële cijfer.

Kotlikoff schreef zijn bevindingen neer in het boek The U.S. Is Bankrupt and We Don't Even Know It. Hij stelt dat het Congres op dezelfde manier aan boekhouden doet als Enron.

Hij gelooft in een inflatiescenario dat dat uit de Duitse Weimarrepubliek zal overtreffen. Het hart van de economie moet volgens hem worden hervormd, het land is niet gebaat bij eenmalige ingrepen zoals we die tot dusver gezien hebben.

Laurence Kotlikoff, economieprofessor aan de Boston University wijst in dat verband naar het tekort op de Amerikaanse begroting, dat volgens het Congressional Budget Office (CBO) dit jaar 1300 miljard dollar zal bedragen. Dat is minder dan wat in maart was voorspeld en ook minder dan het record van vorig jaar dat 1410 miljard dollar bedroeg. Als gevolg van het tekort bedraagt de schuldenberg van de VS nu meer dan 13300 miljard dollar. De situatie is volgens Kotlikoff echter nog veel slechter, de officiële cijfers vertellen maar een deel van de waarheid. Het echte deficiet - inclusief andere zaken met betrekking tot onder andere Medicare, Medicaid, Social Security en het defensiebudget bedraagt 202000 miljard dollar, of 15x het officiële cijfer. Kotlikoff schreef zijn bevindingen neer in het boek The U.S. Is Bankrupt and We Don't Even Know It. Hij stelt dat het Congres op dezelfde manier aan boekhouden doet als Enron. Hij gelooft in een inflatiescenario dat dat uit de Duitse Weimarrepubliek zal overtreffen. Het hart van de economie moet volgens hem worden hervormd, het land is niet gebaat bij eenmalige ingrepen zoals we die tot dusver gezien hebben.