De ING-beleggersbarometer, die maandelijks het vertrouwen meet van de particuliere belegger in België, zakte in augustus naar 76 punten. Bij deze barometer geldt 100 punten als neutraal.

Het pessimisme heeft veel te maken met de verzwakkende economische groei, zo blijkt. Bijna de helft van de bevraagde beleggers verwacht dat de conjunctuur de komende maanden verder zal afkoelen; slechts 12 procent verwacht een verbetering. Ook de brexit-perikelen laten zich voelen.

Het is dan ook weinig verrassend dat de beleggers ook niet erg veel verwachten van de beurzen de komende maanden. 15 procent ziet de beurs in de komende maanden stijgen, maar 52 procent ziet de aandelenkoersen eerder onderuitgaan. En een grote meerderheid verwacht dat de periode van lage rente nog minstens drie jaar zal aanhouden. Vastgoed zou in dat opzicht momenteel de beste belegging zijn.

De ING-beleggersbarometer, die maandelijks het vertrouwen meet van de particuliere belegger in België, zakte in augustus naar 76 punten. Bij deze barometer geldt 100 punten als neutraal.Het pessimisme heeft veel te maken met de verzwakkende economische groei, zo blijkt. Bijna de helft van de bevraagde beleggers verwacht dat de conjunctuur de komende maanden verder zal afkoelen; slechts 12 procent verwacht een verbetering. Ook de brexit-perikelen laten zich voelen.Het is dan ook weinig verrassend dat de beleggers ook niet erg veel verwachten van de beurzen de komende maanden. 15 procent ziet de beurs in de komende maanden stijgen, maar 52 procent ziet de aandelenkoersen eerder onderuitgaan. En een grote meerderheid verwacht dat de periode van lage rente nog minstens drie jaar zal aanhouden. Vastgoed zou in dat opzicht momenteel de beste belegging zijn.