Luchtvervuiling heeft de grote Chinese steden bij tijd en wijle onleefbaar gemaakt. De smog is vaak zo erg dat de inwoners van deze steden alleen op straat kunnen komen met een masker. China heeft met andere woorden dringend behoefte aan auto's met een lagere uitstoot.

Maar nu is er een nieuwe ramp op komst en ditmaal een echte natuurramp. Een enorme zandstorm bedreigt de Chinese landbouw. Die zandstorm heeft de provincie Gansu in het noordwesten van China hard getroffen, er is sprake van de zwaarste zandstorm sinds op zijn minst 1996.

Luchtvervuiling heeft de grote Chinese steden bij tijd en wijle onleefbaar gemaakt. De smog is vaak zo erg dat de inwoners van deze steden alleen op straat kunnen komen met een masker. China heeft met andere woorden dringend behoefte aan auto's met een lagere uitstoot. Maar nu is er een nieuwe ramp op komst en ditmaal een echte natuurramp. Een enorme zandstorm bedreigt de Chinese landbouw. Die zandstorm heeft de provincie Gansu in het noordwesten van China hard getroffen, er is sprake van de zwaarste zandstorm sinds op zijn minst 1996.