Alleen al het feit dat er in Europa nu hard gewerkt wordt aan het uitwerken van een aanpak van de crisis staat in schril contrast met de inactiviteit van politici deze zomer.

Ook vielen een aantal economische data duidelijk mee en zijn de centrale banken begonnen aan een nieuwe ronde van liquiditeitsverschaffing of zelfs kwantitatieve verruiming.

Toch blijven volgens Theodoor Gilissen Bankiers enkele indicatoren, zoals de interbancaire stress en de hoge omvang van de deposito's bij de ECB, een waarschuwingssignaal afgeven en is nog altijd niet duidelijk hoe de daden bij het woord worden gevoegd.

Alleen al het feit dat er in Europa nu hard gewerkt wordt aan het uitwerken van een aanpak van de crisis staat in schril contrast met de inactiviteit van politici deze zomer. Ook vielen een aantal economische data duidelijk mee en zijn de centrale banken begonnen aan een nieuwe ronde van liquiditeitsverschaffing of zelfs kwantitatieve verruiming. Toch blijven volgens Theodoor Gilissen Bankiers enkele indicatoren, zoals de interbancaire stress en de hoge omvang van de deposito's bij de ECB, een waarschuwingssignaal afgeven en is nog altijd niet duidelijk hoe de daden bij het woord worden gevoegd.