Volgens MasterCard Advisors' SpendingPulse zijn die eindejaarsverkopen met 5,50% gestegen en dat is de sterkste prestatie sinds 2005. In 2009 was er nog slechts sprake van een stijging met 4,10%.

Bij de cijfers is rekening gehouden met de internet- en met de autoverkopen. Woensdag wordt de Institute for Supply Management's factory index bekendgemaakt.

Deze index, die de stand van zaken in de Amerikaanse verwerkende industrie uitdrukt, zou in december zijn uitgekomen op 57 of het hoogste niveau in zeven maanden. In november stond deze index nog op 56,60.

Volgens MasterCard Advisors' SpendingPulse zijn die eindejaarsverkopen met 5,50% gestegen en dat is de sterkste prestatie sinds 2005. In 2009 was er nog slechts sprake van een stijging met 4,10%. Bij de cijfers is rekening gehouden met de internet- en met de autoverkopen. Woensdag wordt de Institute for Supply Management's factory index bekendgemaakt. Deze index, die de stand van zaken in de Amerikaanse verwerkende industrie uitdrukt, zou in december zijn uitgekomen op 57 of het hoogste niveau in zeven maanden. In november stond deze index nog op 56,60.