De meeste beleggers houden het poeder droog in afwachting van de publicatie van een aantal macro-economische indicatoren. Ook op de obligatiemarkten blijft het relatief rustig, terwijl op de valutamarkten de dollar licht terrein moet prijsgeven.

Uitkijken naar de inflatiecijfers

Voor zowel de VS (dinsdag) als Europa (vandaag) worden de inflatiecijfers over juni bekendgemaakt. Tegenover een positief effect van lagere benzineprijzen staan hogere voedselprijzen en in de VS hogere huren.

Toch zal de inflatie verder afzwakken tot 1,6% in de VS, terwijl deze in Europa volgens de eerste schatting op 2,4% uit kwam.

Genoemde factoren zullen volgens Theodoor Gilissen Bankiers ook invloed hebben op de detailhandelsverkopen in de VS. Deze worden vandaag bekendgemaakt en verwacht wordt dat over juni een herstel is opgetreden door enerzijds lagere uitgaven aan benzine, maar hogere aan auto's. De ZEW indicator die dinsdag wordt gepubliceerd is dan weer een belangrijke graadmeter voor Europa en Duitsland.

De meeste beleggers houden het poeder droog in afwachting van de publicatie van een aantal macro-economische indicatoren. Ook op de obligatiemarkten blijft het relatief rustig, terwijl op de valutamarkten de dollar licht terrein moet prijsgeven. Uitkijken naar de inflatiecijfers Voor zowel de VS (dinsdag) als Europa (vandaag) worden de inflatiecijfers over juni bekendgemaakt. Tegenover een positief effect van lagere benzineprijzen staan hogere voedselprijzen en in de VS hogere huren. Toch zal de inflatie verder afzwakken tot 1,6% in de VS, terwijl deze in Europa volgens de eerste schatting op 2,4% uit kwam. Genoemde factoren zullen volgens Theodoor Gilissen Bankiers ook invloed hebben op de detailhandelsverkopen in de VS. Deze worden vandaag bekendgemaakt en verwacht wordt dat over juni een herstel is opgetreden door enerzijds lagere uitgaven aan benzine, maar hogere aan auto's. De ZEW indicator die dinsdag wordt gepubliceerd is dan weer een belangrijke graadmeter voor Europa en Duitsland.