De koers bereikte een top op 69,95 euro en dit ging gepaard met één van de hoogste niveaus die de RSIindicator de afgelopen zes jaar bereikte.

Dat een afkoelingsperiode zou optreden leek voor de hand te liggen. Deze neerwaartse correctie heeft wel wat technische schade aan de grafiek aangericht.

Want de koersdaling kon geen steun vinden op 58 euro: dit uitbraakniveau had normaal als steun moeten dienen. Het feit dat de koers eronder gezakt is, noopt tot enige voorzichtigheid.

Positieve elementen zijn wel het feit dat de koers steun lijkt te ondervinden van de stijgende trendlijn van 2012 en dat de RSI-indicator tot oververkochte niveaus is teruggevallen.

Deze lage niveaus van de RSI-indicator gaven in het verleden telkens aanleiding tot een koersherstel en koersstijging.

Op de daggrafiek is het koersverloop van de laatse 2,5 jaar in detail te zien. De koersdaling vanaf maart lijkt volgens Van Herck eerder een correctie in een stijgende trend te zijn.

Niettemin zou de koers vanaf de huidige niveaus moeten kunnen opveren (in het zog van beter-dan-verwachte cijfers ?) en de horizontale steun op 52,50 euro zou best standhouden.

Een stijging door 61,12 euro (de bodem van 18 april kan als een nieuw instapmoment beschouwd worden). Het evenwicht tussen positieve en negatieve factoren leidt op dit ogenblik tot een houdenadvies.

De koers bereikte een top op 69,95 euro en dit ging gepaard met één van de hoogste niveaus die de RSIindicator de afgelopen zes jaar bereikte. Dat een afkoelingsperiode zou optreden leek voor de hand te liggen. Deze neerwaartse correctie heeft wel wat technische schade aan de grafiek aangericht. Want de koersdaling kon geen steun vinden op 58 euro: dit uitbraakniveau had normaal als steun moeten dienen. Het feit dat de koers eronder gezakt is, noopt tot enige voorzichtigheid. Positieve elementen zijn wel het feit dat de koers steun lijkt te ondervinden van de stijgende trendlijn van 2012 en dat de RSI-indicator tot oververkochte niveaus is teruggevallen. Deze lage niveaus van de RSI-indicator gaven in het verleden telkens aanleiding tot een koersherstel en koersstijging. Op de daggrafiek is het koersverloop van de laatse 2,5 jaar in detail te zien. De koersdaling vanaf maart lijkt volgens Van Herck eerder een correctie in een stijgende trend te zijn. Niettemin zou de koers vanaf de huidige niveaus moeten kunnen opveren (in het zog van beter-dan-verwachte cijfers ?) en de horizontale steun op 52,50 euro zou best standhouden. Een stijging door 61,12 euro (de bodem van 18 april kan als een nieuw instapmoment beschouwd worden). Het evenwicht tussen positieve en negatieve factoren leidt op dit ogenblik tot een houdenadvies.