De U.S. Energy Information Administration (EIA) maakte vandaag bekend dat de olievoorraden in de Verenige Staten vorige week onverwacht met 8,40 miljoen voorraden zijn gedaald.

De consensusverwachting bij de analisten lag op een stijging van de voorraden met 1,30 miljoen vaten, zodat de daling toch wel erg fors uitkwam. Hierbij dient wel opgemerkt dat de import van ruwe olie in de VS is gedaald.

De voorraden aan stookolie en benzine daalden eveneens, wat toch laat vermoeden dat de vraag een bodem heeft bereikt. Die vaststelling wordt bevestigd door de mededeling van het American Petroleum Institute (API) dat de vraag naar olie in juli maar met 3% daalde ten opzichte van 6% in de eerste helft van dit jaar.

De U.S. Energy Information Administration (EIA) maakte vandaag bekend dat de olievoorraden in de Verenige Staten vorige week onverwacht met 8,40 miljoen voorraden zijn gedaald. De consensusverwachting bij de analisten lag op een stijging van de voorraden met 1,30 miljoen vaten, zodat de daling toch wel erg fors uitkwam. Hierbij dient wel opgemerkt dat de import van ruwe olie in de VS is gedaald.De voorraden aan stookolie en benzine daalden eveneens, wat toch laat vermoeden dat de vraag een bodem heeft bereikt. Die vaststelling wordt bevestigd door de mededeling van het American Petroleum Institute (API) dat de vraag naar olie in juli maar met 3% daalde ten opzichte van 6% in de eerste helft van dit jaar.