Zozeer zelfs dat sinds begin maart de MSCI Emerging Markets beter presteert dan de MSCI World (die de Westerse beurzen van de VSA en Europa omvat). Binnen het universum van de groeimarktaandelen gaat de voorkeur van Van Herck uit naar de energie-aandelen.

De afgelopen weken gaf hij reeds opbouwenadviezen voor Petrobras (31/03/2014, 13,18 USD) en Gazprom (14/04/2014, 7,29

USD).

Zowel fundamenteel als technisch zijn er verschillende argumenten om deze sector een overwogen positie te geven in een gespreide aandelenportefeuille.

Op fundamenteel vlak zijn er de waarderingsratios die op een zeer goedkope waardering wijzen : de P/E (trailing 12

maanden) is 7,49, de forward P/E (op basis van de verwachte winst) is 7,11 en de P/Book is 0,91. Vergelijk dit met de

waarderingsratios van de Westerse oliegroepen : trailing P/E van 17,20, forward P/E van 14,32 en P/Book van 1,83.

Een andere belangrijke fundamental op LT is het gegeven dat deze groeilanden over enorme reserves beschikken die de wereldeconomie hoe dan ook nodig heeft.

Bovendien kampen deze landen (Rusland, China en Brazilië) op dit ogenblik met een zeer negatief sentiment wat uiteraard een voorwaarde is voor bodemvorming en een trendommekeer. Een gespreide belegging kan via de iShares MSCI Emerging Markets Energy Capped ETF.

Zozeer zelfs dat sinds begin maart de MSCI Emerging Markets beter presteert dan de MSCI World (die de Westerse beurzen van de VSA en Europa omvat). Binnen het universum van de groeimarktaandelen gaat de voorkeur van Van Herck uit naar de energie-aandelen. De afgelopen weken gaf hij reeds opbouwenadviezen voor Petrobras (31/03/2014, 13,18 USD) en Gazprom (14/04/2014, 7,29 USD). Zowel fundamenteel als technisch zijn er verschillende argumenten om deze sector een overwogen positie te geven in een gespreide aandelenportefeuille. Op fundamenteel vlak zijn er de waarderingsratios die op een zeer goedkope waardering wijzen : de P/E (trailing 12 maanden) is 7,49, de forward P/E (op basis van de verwachte winst) is 7,11 en de P/Book is 0,91. Vergelijk dit met de waarderingsratios van de Westerse oliegroepen : trailing P/E van 17,20, forward P/E van 14,32 en P/Book van 1,83. Een andere belangrijke fundamental op LT is het gegeven dat deze groeilanden over enorme reserves beschikken die de wereldeconomie hoe dan ook nodig heeft. Bovendien kampen deze landen (Rusland, China en Brazilië) op dit ogenblik met een zeer negatief sentiment wat uiteraard een voorwaarde is voor bodemvorming en een trendommekeer. Een gespreide belegging kan via de iShares MSCI Emerging Markets Energy Capped ETF.