Volgens Bloomberg hebben in de afgelopen maand minstens 16 bedrijven de emissie van obligaties uitgesteld, waardonder bekende namen als Bombardier en Snai. In totaal zou het gaan om een bedrag van meer dan 7,30 miljard dollar.

Het tempo van uitstel is het hoogste sinds in juli 2007 de financiële markten begonnen dicht te vriezen. Op dat moment werden meer dan 50 emissies uitgesteld of definitief afgeblazen.

Het hoger couponrendement dat de financiële markten vragen bovenop staatsobligaties is sinds 11 januari tot 1% gestegen, dit volgens de Bank of America-Merrill Lynch Global High Yield Index.

Volgens Jonathan Moore van Evolution Securities zijn de beleggers veel meer bezorgd over Griekenland en over het algemeen economisch herstel dan enkele maanden geleden.

Volgens Bloomberg hebben in de afgelopen maand minstens 16 bedrijven de emissie van obligaties uitgesteld, waardonder bekende namen als Bombardier en Snai. In totaal zou het gaan om een bedrag van meer dan 7,30 miljard dollar. Het tempo van uitstel is het hoogste sinds in juli 2007 de financiële markten begonnen dicht te vriezen. Op dat moment werden meer dan 50 emissies uitgesteld of definitief afgeblazen. Het hoger couponrendement dat de financiële markten vragen bovenop staatsobligaties is sinds 11 januari tot 1% gestegen, dit volgens de Bank of America-Merrill Lynch Global High Yield Index. Volgens Jonathan Moore van Evolution Securities zijn de beleggers veel meer bezorgd over Griekenland en over het algemeen economisch herstel dan enkele maanden geleden.