Het aanbod aan bedrijfsobligaties is teruggevallen tot het laagste niveau sinds 2004, onder andere omdat de beleggers vanwege de vrees voor een vertraging van de economische groei minder belangstelling aan de dag leggen.

Er werden tijdens de eerste zes maanden van dit jaar voor een totaal bedrag van 1170 miljard dollar aan bedrijfsobligaties uitgegeven en dat was 39% minder dan tijdens dezelfde periode van vorig jaar.

Banken gaven tijdens de verslagperiode 35% minder obligaties uit. Nochtans hebben bedrijfsobligaties het tijdens de eerste zes maanden van dit jaar niet zo slecht gedaan, met een gemiddelde return van 4,90%.

De MSCI World Index daalde over die periode met 9%, zodat bedrijfsobligaties aandelen duidelijk hebben geklopt.

Michael Collins, senior investment officer bij Prudential Investment Management Inc. in Newark, merkt op dat de bedrijven op een berg cash zitten maar weinig expansiekansen zien vanwege de economische omstandigheden. Ze hebben vorig jaar voldoende obligaties uitgegeven en kijken nu liever even de kat uit de boom.

Het aanbod aan bedrijfsobligaties is teruggevallen tot het laagste niveau sinds 2004, onder andere omdat de beleggers vanwege de vrees voor een vertraging van de economische groei minder belangstelling aan de dag leggen. Er werden tijdens de eerste zes maanden van dit jaar voor een totaal bedrag van 1170 miljard dollar aan bedrijfsobligaties uitgegeven en dat was 39% minder dan tijdens dezelfde periode van vorig jaar. Banken gaven tijdens de verslagperiode 35% minder obligaties uit. Nochtans hebben bedrijfsobligaties het tijdens de eerste zes maanden van dit jaar niet zo slecht gedaan, met een gemiddelde return van 4,90%. De MSCI World Index daalde over die periode met 9%, zodat bedrijfsobligaties aandelen duidelijk hebben geklopt. Michael Collins, senior investment officer bij Prudential Investment Management Inc. in Newark, merkt op dat de bedrijven op een berg cash zitten maar weinig expansiekansen zien vanwege de economische omstandigheden. Ze hebben vorig jaar voldoende obligaties uitgegeven en kijken nu liever even de kat uit de boom.