De ECB kocht in de voorgaande verslaggevingsweek voor Eur 9,5 mrd aan obligaties op. Naast terughoudendheid van beleggers om in obligaties van de zwakkere landen te beleggen, speelt ook mee dat het steunfonds in de toekomst leningen zal gaan uitgeven.

Hierdoor zullen beleggers meer geneigd zijn om te wachten op deze kwalitatief betere obligaties.

Toch zien we ook hier de belangstelling al afnemen. Het EFSF stelde vorige week door verminderde belangstelling een obligatie-uitgifte uit voor het steunprogramma aan Ierland uit.

Maandag werd deze alsnog uitgegeven, maar ook voor deze leningen zijn de renteopslagen hoger dan eerder in het jaar. Japan schreef voor 10% van de omvang in.

De Europese leiders onderzoeken nu wat de beste (garantie)structuur voor het steunfonds zou zijn.

De ECB kocht in de voorgaande verslaggevingsweek voor Eur 9,5 mrd aan obligaties op. Naast terughoudendheid van beleggers om in obligaties van de zwakkere landen te beleggen, speelt ook mee dat het steunfonds in de toekomst leningen zal gaan uitgeven. Hierdoor zullen beleggers meer geneigd zijn om te wachten op deze kwalitatief betere obligaties. Toch zien we ook hier de belangstelling al afnemen. Het EFSF stelde vorige week door verminderde belangstelling een obligatie-uitgifte uit voor het steunprogramma aan Ierland uit. Maandag werd deze alsnog uitgegeven, maar ook voor deze leningen zijn de renteopslagen hoger dan eerder in het jaar. Japan schreef voor 10% van de omvang in. De Europese leiders onderzoeken nu wat de beste (garantie)structuur voor het steunfonds zou zijn.