Ter vergelijking; 5-jaars Duits staatspapier noteert nu 2,30%.

De opslag was naar beneden bijgesteld door de grote interesse van beleggers.

Maandag was er al voor Eur 20 mrd ingeschreven volgens de Financial Times. De hoge interesse is volgens Theodoor Gilissen Bankiers logisch, want de obligaties worden voor het grootste deel gedekt door landen met een AAA-rating waarvan

het vergelijkbare rendement lager ligt.

Bovendien hadden China en Japan eerder deze maand aangegeven dit soort obligaties te kopen, wat ze ook gedaan hebben.

De obligaties die door de Europese Unie werden uitgegeven begin januari kwamen door de grote belangstelling ook lager uit dan de vooraf aangegeven opslag van 12-14 bps boven het swaptarief.

Ter vergelijking; 5-jaars Duits staatspapier noteert nu 2,30%. De opslag was naar beneden bijgesteld door de grote interesse van beleggers. Maandag was er al voor Eur 20 mrd ingeschreven volgens de Financial Times. De hoge interesse is volgens Theodoor Gilissen Bankiers logisch, want de obligaties worden voor het grootste deel gedekt door landen met een AAA-rating waarvan het vergelijkbare rendement lager ligt. Bovendien hadden China en Japan eerder deze maand aangegeven dit soort obligaties te kopen, wat ze ook gedaan hebben. De obligaties die door de Europese Unie werden uitgegeven begin januari kwamen door de grote belangstelling ook lager uit dan de vooraf aangegeven opslag van 12-14 bps boven het swaptarief.