Emily Adderson, manager van de Henderson Global Financials Fund is niet echt pessimistisch: "Ik verwacht een verdere verbetering in de kwaliteit van de kredieten naarmate de wereldeconomie verder herstelt. De belangrijkste factor voor hogere waarderingen wordt echter de groei van de kredietverlening."

De eerste maanden van het nieuwe jaar kunnen belangrijke worden in afwachting dat de Europese Centrale Bank eindelijk op een krachtdadige manier de begrotingscrisis gaat aanpakken. Adderson: "De onzekerheid in de financiële sector gaat stilaan verdwijnen. Vooral banken en verzekeraars in de kernlanden van Europa kunnen goed gaan presteren. In de emerging markets zien de vooruitzichten er echter nog een stuk beter uit. Daar dienen zich heel wat kansen aan die de belegger kan benutten."

Emily Adderson, manager van de Henderson Global Financials Fund is niet echt pessimistisch: "Ik verwacht een verdere verbetering in de kwaliteit van de kredieten naarmate de wereldeconomie verder herstelt. De belangrijkste factor voor hogere waarderingen wordt echter de groei van de kredietverlening." De eerste maanden van het nieuwe jaar kunnen belangrijke worden in afwachting dat de Europese Centrale Bank eindelijk op een krachtdadige manier de begrotingscrisis gaat aanpakken. Adderson: "De onzekerheid in de financiële sector gaat stilaan verdwijnen. Vooral banken en verzekeraars in de kernlanden van Europa kunnen goed gaan presteren. In de emerging markets zien de vooruitzichten er echter nog een stuk beter uit. Daar dienen zich heel wat kansen aan die de belegger kan benutten."